اگر شما هم به عکاسی از مناظر طبیعی از بالا با پهپادها علاقه دارید، این 10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد رو برا عکاسی حرفه‌ای تر در زمینه‌ی پهپادها را از دست ندهید.

لوکا براکالی، عکاس حرفه‌ای و خبرنگار تصویری و سازنده‌ی برنامه‌های تلویزیونی است.  وی تاکنون، به ۱۴۱ کشور جهان سفر و مستندهای متعددی از اکوسیستم‌های درمعرض خطر تهیه کرده است. 

براکالی متخصص پرواز و عکاسی با پهپادها است. او به ثبت زیبایی‌های زمین از بالا علاقه‌ی فراوانی دارد و وسایل نقلیه‌ی متفاوتی برای این کار امتحان کرده است: از هواپیماهای فوق‌سبک و بالگردها گرفته تا بالن و گلایدر. باوجوداین، براکالی اعتقاد دارد ظهور و ابداع پهپادها دنیای جدیدی برای عکس‌برداری و فیلم‌برداری هوایی خلق کرده که همیشه آرزویش را داشته است.

براکالی کارش با پهپاد را از فانتوم ۱ شرکت DJI شروع کرده و سپس، به‌ترتیب به‌سراغ مدل‌های ۲، ۳، ۴ و ۴ پرو این شرکت رفته و در مرحله‌ی بعد، با Mavic Pro ،2 Pro ،2 Zoom و Parrot Anafi کار کرده است.

 با افزایش چشمگیر کیفیت و اتکاپذیری پهپادها از سال ۲۰۱۶، این عکاس ایتالیایی به‌وسیله‌ی پهپادها از ۱۷ کشور جهان تصویربرداری کرده تا در پروژه‌ی خود به‌نام «برفراز افق» (Over the Horizon) از آن‌ها بهره ببرد.

براکالی در تصویربرداری از محیط‌های خشن و سخت بسیار متبحر است. او تجربه‌ی تصویربرداری از مکان‌هایی همچون یخچال‌های قطبی، یخ‌های شناور، آبشارها، چشمه‌های آب گرم، صحراها، جلگه‌ها، زمین‌های خشک و هموار، اقیانوس‌ها، صخره‌های مرجانی و آتشفشان‌ها را دارد.

در اینجا، او قصد دارد تجربیاتش از عکس‌برداری با پهپادها را با ما به‌اشتراک بگذارد و ۱۰ نکته‌ی مهم هنگام تصویربرداری با این وسیله را آموزش دهد.

در ضمن دوره عکاسی و تصویربرداری هوایی آکادمی آرنگ نیز در سایت آرنگ موجود میباشد.

۱۰ نکته‌‌ی عکاسی با پهپاد

۱. اولین قانون پرواز با پهپادها درنظرگرفتن ایمنی است.

البته ایمنی افراد درمقایسه‌با پهپاد اهمیت بیشتری دارد. به‌همین‌دلیل، اگرچه از تمامی محدودیت‌های پرواز با پهپادها عبور کرده‌ام، معمولا در مجاورت افراد پرواز نمی‌کنم و از اجتماعات و جمعیت‌ و حتی شهرها اجتناب می‌کنم؛ مگر اینکه روی پروژه‌ای کار کنم که انجام چنین کاری لازم و امکانش فراهم باشد.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۲. قوانین برای شکستن ساخته شده‌اند.

هنگام کارکردن با پهپادها، باید از اصل مشابهی با عکاسی سنّتی پیروی کرد: «قبل از شکستن قوانین، باید آن‌ها را یاد گرفت». برای مثال، با وجود داشتن دو گواهینامه‌ی پرواز با پهپاد، دقیقا برخلاف یکی از قوانین گفته‌شده در دوره‌های آموزشی عمل می‌کنم و آن، قانون مشهور «نگه‌داشتن پهپاد در محدوده‌ی دید است»؛ البته باتوجه‌به مناطق دورافتاده‌ای که معمولا در آنجا پرواز می‌کنم.

 پرواز در محدوده‌ی دید بصری فقط در زمان‌هایی ضروری است که هنگام پرواز به اشیای مجاور نقطه‌ی اوج‌گرفتن بسیار نزدیک باشید؛ درغیر این‌صورت، برای داشتن کنترل کامل روی هواپیما و غوطه‌ورکردن خود در پرواز هنگام عکس‌برداری، باید با هماهنگی کامل با کنترل ازراه‌دور کار کنید و از صفحه‌ی آن یا گوشی چشم برندارید.

 برای داشتن فرود عالی هنگام بازگشت پهپاد، دماغه‌ی آن را به‌صورت دستی به‌سمت خود برگردانید تا بتوانید تصاویر را از زاویه‌ی دید پهپاد مشاهده کنید. با استفاده از اپلیکیشن DJI Go 4 نقشه را دنبال و فِلِش را به‌سمت نقطه‌ی شروع هدایت کنید. 

همچنین، اگر از داخل قایق پهپاد را کنترل می‌کنید، به‌خاطر داشته باشید کنترل ازراه‌دور را روی حالت نقطه‌ی شروع پویا قرار دهید و از انتخاب حالت RTH (بازگشت به خانه) اجتناب کنید؛ چراکه ممکن است پهپاد در آب فرود بیاید.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۳. پهپادها به‌شکل فزاینده‌ای پیچیده‌تر و به باتری‌های هوشمند مجهز شده‌اند؛ ولی پیشنهاد می‌کنم همیشه وضعیت باتری‌ها را بررسی کنید؛ به‌ویژه قبل از شروع پرواز.

قبل از پرواز کامل، چند ثانیه پهپاد را در هوا معلق نگه دارید. سپس، آن را در چهار جهت حرکت دهید تا مطمئن شوید پهپاد پایدار می‌ماند. 

در مأموریت‌هایی که در دماهای پایین (کمتر از ۲۰ درجه‌ی سلسیوس) انجام می‌شود، بهتر است باتری‌ها را به‌هرشکل ممکن گرم نگه دارید. می‌توانید از گرم‌کن دست (Hand Warmer) استفاده کنید و آن را با چسب نواری به باتری بچسبانید.

 افزون‌براین هنگام سفر با هواپیما، هرگز باتری‌ها را در چمدانی قرار ندهید که به قسمت بار منتقل می‌‌شود و آن را در ساک‌دستی خود بگذارید. بهتر است برای کاهش خطر آتش‌گرفتن باتری‌ها هنگام پرواز، شارژ آن‌ها را کاملا تخلیه کنید.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۴. علاوه‌بر باتری، قطب‌نما یکی دیگر از قطعات مهم برای اطمینان از بازگشت موفق پهپاد به خانه است.

البته بهتر است بگوییم قطب‌نماها؛ چراکه دو قطب‌نمای اضافی در هر پهپاد وجود دارد. بنابراین، هرگاه قصد پرواز دارید، ابتدا قطب‌نمای پهپاد را کالیبره کنید؛ به‌ویژه اگر در کشوری متفاوت از مأموریت قبلی خود کار می‌کنید.

 بدترین پیغام دریافتی ممکن از پهپاد، «خطای قطب‌نما» است که به‌معنی از‌دست‌رفتن قطب‌نما و درنتیجه، گم‌شدن پهپاد در آسمان و ازکارافتادن قابلیت «پرواز به خانه» (RTH) است. در چنین وضعیتی، تنها راه چاره خاموش‌کردن GPS است. اگر پهپاد بیش‌ازحد دور نباشد، باید آن را در حالت گرایش (ATTI) بازگرداند؛ به‌ویژه هنگام وزش باد بسیار دشوار است. DJI توصیه می‌کند هرگز فراتر از مدار ۷۰ درجه‌‌ی شمالی پرواز نکنید؛ زیرا میدان‌های مغناطیسی و جاذبه‌ی قوی قطب شمال قطب‌نما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

 پیشنهاد DJI کاملا درست است. یکی از پهپادهای من دقیقا پس از گذشتن از مدار ۸۰ درجه دچار مشکل می‌شود؛ ولی زیبایی قطب و تصاویر بی‌نظیر به‌دست‌آمده از آن، ارزش هر خطری را دارد.

۵. استفاده از فیلتر تراکم خنثی (ND) برای فیلم‌ها نیز مانند عکس‌ها پیشنهاد می‌شود و حتی اجباری است.

بهتر است مجموعه‌ی کاملی از فیلترهای ND از ۴ تا ۳۲ داشته باشید و باتوجه‌به شرایط نوری محیط و نوع منظره (دریا، جنگل، یخ، شن و…) از آن‌ها استفاده کنید. برای ضبط فیلم‌‌هایی روان و نرم، به‌ویژه هنگام حرکت در پرواز، استفاده از نرخ فیلم‌برداری ۲۵ یا ۵۰ فریم‌‌برثانیه ایده‌آل است. بنابراین، هنگام تصویربرداری، به‌ویژه برای پهپادهایی که تنظمیات کنترل دیافراگم ندارند، میزان نور ورودی به دوربین را باید کاهش داد تا سرعت شاتر در مقادیر ذکرشده در بالا کمتر شود.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۶. پرواز در شب همیشه خطرناک است؛ زیرا نمی‌توانید از حسگرها به‌خوبی زمان کار در روز استفاده‌ کنید.

افزون‌براین، چهار طرف پهپاد نیز هنگام پرواز به‌طور دستی مطمئن نیستند؛ چراکه در شب، آن‌ها به‌طور کامل و خودکار غیرفعال می‌شوند. در چنین وضعیتی، آسان‌ترین راه برای قابل‌مشاهده نگه‌داشتن پهپاد قراردادن چراغ دوچرخه روی بازوهای آن است.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۷. هنگام پرواز در زمان وزش باد شدید بیشتر مراقب باشید.

همیشه از بادسنج برای تشخیص سرعت وزش باد استفاده کنید و اگر سرعت آن بیش از ۴۰ کیلومتر‌برساعت بود، هرگز پهپاد را از زمین بلند نکنید؛ بلکه آن را با دست خود همراهی کنید. همواره بهتر است برخلاف جهت وزش باد پرواز کنید؛ بنابراین، پهپاد حتی در بدترین حالت نیز به‌سمت شما حرکت داده می‌شود.

 در مواقع باراش باران، بهتر است کلا پروازکردن را فراموش کنید، نه‌ به‌‌دلیل حفاظت از موتورها، بلکه برای دوربین‌ها؛ چراکه قطره‌های آب سقوط‌کرده روی لنزها تصاویر ثبت‌شده و به‌ویژه فیلم‌ها را بی‌استفاده می‌کنند.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۸. یک‌بار در چین از روی مزرعه‌ی تراس‌بندی‌شده‌ی برنج عبور کردم و با ۱ درصد باتری فرود آمدم.

چنین کاری به‌دلیل فشاری که بر باتری وارد می‌کند، اصلا توصیه نمی‌شود؛ زیرا هرگز باتری‌ها نباید بیش‌ازحد خالی شوند.

 به‌خاطر داشته باشید با رسیدن شارژ باتری به ۲۰ درصد، پهپاد هشدار بازگشت به خانه (RTH) را نمایش می‌دهد؛ ولی با کاهش شارژ به ۱۰ درصد پهپاد هرکجا باشد، به‌صورت خودکار ارتفاعش را کاهش می‌دهد تا شاید بتواند سالم فرود بیاید. 

در چنین وضعیتی، تنها با فشار بیشتر بر کنترل و موتورها می‌توان ارتفاع پهپاد را حفظ کرد؛ ولی این کار بسیار سخت است؛ به‌ویژه اگر به مانوردادن عادت نداشته باشید. پس، بهتر است از چنین وضعیتی کاملا اجتناب کنید. 

همواره ارتفاع RTH را درمقایسه‌با مکانی تنظیم کنید که در آن قرار دارید. بهتر است ارتفاع زیاد باشد تا از هرگونه خطر برخورد جلوگیری شود. شخصا ارتفاع را به‌صورت پیش‌فرض روی ۱۰۰ متر تنظیم می‌کنم.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۹. پروازکردن به‌صورت کاملا دستی را فرابگیرید؛ به‌ویژه در موقع انجام مشکل‌ترین مانورها.

این، تنها راه کسب مهارت کامل و دستیابی به جلوه‌های ویژه است. برای مثال، هنگام چرخش پهپاد روی اشیای مرکزی ساکن، مثل زمان خلق جلوه‌ی دالی زوم، اگر به‌طور دستی انجام شود، می‌تواند تفاوت بین فیلم عالی و معمولی را رقم بزند.

 برای داشتن عملکرد خیره‌کننده در کنترل پهپاد، باید بتوانید به‌صورت همزمان ۳ کلید کنترل را حرکت دهید. اگر می‌خواهید عملکردی بی‌نظیر داشته باشید، باید بتوانید ۴ کلید را حرکت دهید.

10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد

۱۰. همیشه با خود حداقل دو یا سه پهپاد به مکان فیلم‌برداری ببرید.

این، بدین‌دلیل است که موقعیت‌های پرواز پیش‌بینی‌ناپذیرند. این موضوع به‌ویژه در مکان‌های دورافتاده بسیار حیاتی است. به‌عنوان مثال، اگر در ناحیه‌ی تایگا در مغولستان یا برفراز جزایر راجا امپات عکس‌برداری یا فیلم‌برداری می‌کنید، دسترسی به ابزارهای فوری بسیار دشوار و حتی ناممکن است.

 همیشه به‌یاد داشته باشید هر پرواز ممکن است آخرین پرواز باشد؛ به‌همین‌دلیل، در انتهای هر مأموریت کارت حافظه‌ی SD و باتری را عوض کنید.

 همچنین پیشنهاد می‌کنم حداقل به‌وسیله‌ی اپلیکیشن داده‌های ویدئویی استریم‌شده از پهپاد را دانلود کنید؛ درنتیجه، حتی در صورت وقوع بدترین حادثه، بازهم فیلم ضبط‌شده را دارید. درانتها، برای شما پروازهایی موفق و هیجان‌انگیز آرزو می‌کنم.

 همیشه قانون اول را در ذهن داشته باشید: «به مردم و ایمنی آن‌ها احترام بگذارید و آن را در اولویت اول قرار دهید».

امیدواریم با این 10 نکته‌‌ برای عکاسی با پهپاد عکسهای فوق العاده ای ثبت کنید